Por La Mano

Sportmassage

We willen gezonder leven en sport neemt daarbij een grote plaats in. Bij topsport en recreatiesport zijn mannen en vrouwen, jong en oud, in beweging. Maar bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken waardoor u niet verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk.

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende sportmassage na het sporten(of andere vorm van inspanning) kan er voor zorgen dat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Je herstelt sneller na een inspanning en zult dus weer sneller klaar zijn voor de volgende activiteit.

Por La Mano past bij de sportmassage verschillende sportmassagetechnieken toe ter verbetering van de conditie van de spieren. Deze sportmassage technieken gaan dieper dan de technieken welke bij een ontspanningsmassage worden gebruikt. De spieren zullen dus gerichter worden behandeld.
Door activiteit aangemaakte en in spieren achtergebleven afvalstoffen, kunnen op die manier effectief worden verwijderd uit de spieren. Een door Por La Mano gegeven sportmassage ruimt dus afval op uit je spieren hetgeen direct effect sorteert.
Bij een zeer actief bestaan zal mede door een regelmatig contact met de sportmasseur deze snel een beginnende blessure herkennen, deze ofwel preventief kunnen behandelen of je zo nodig naar een (para)medicus verwijzen. Na een blessure adviseert een sportmasseur je over herstelbevorderende maatregelen.(zie taping).

Voor klachten die thuis ontstaan kun je natuurlijk eveneens gewoon bij een sportmasseur terecht.

Voorafgaand aan iedere eerste massage vindt er een intakegesprek plaats. Deze intake bepaalt uiteindelijk hoe de gegeven massage het meeste rendement voor jou heeft.